Međunarodni dan mladih - 12. avgust 2012. godine

 

Generalna skupština Ujedinjenih Nacija, 17. decembra 1999. godine, prema rezoluciji 54/120 podržala je preporuku Svetske konferencije ministara nadležnih za omladinu (Lisabon, 8-12 avgust 1998) da 12. avgust bude proglašen Međunarodnim danom mladih.

Tom prilikom, Udruženje građana "Benevolentia" učestvovaće u obeležavanju ovog dana kroz sledeće aktivnosti:

U periodu od 11. do 18. avgusta 2012. godine u Banjaluci će se održati "Škola nenasilja i konfliktne rezolucije". Školu će pohađati 15 polaznika iz Bosne i Hercegovine, sa ciljem da se obuče za rešavanje konflikata između pojedinaca, unutar grupe ili organizacije. Polaznici će savladati prirodu i tip konflikata, načine i metode za njihovo rešavanje, kao i programe koji se zasnivaju na aktivizmu, rodnoj ravnopravnosti, razvoju civilnog društva i ljudskim pravima. Predavači u "Školi nenasilja i konfliktne rezolucije" su Johnny J. Mack i Maneshka Eliatamby koji dolaze ispred organizacije "Communities without Boundaries International" iz Sjedinjenih Američkih Država.

Takođe, u periodu od 18. do 24. avgusta 2012. godine održaće se "3. Konferencija Mladih Bosne i Hercegovine". Trideset učesnika iz cele Bosne i Hercegovine pohađaće program koji se sastoji od niza edukativnih radionica koje uključuju teme iz različitih sfera umetničkog i aktivističkog delovanja (film, književnost, fotografija, muzika, gluma i liderstvo). Voditelji radionica u toku Konferencije biće afirmisani predavači i saradnici poput Dijane Tepšić, Igora Tešića, Marije Gajić, Nine Govedar, Maje Vujošević i Bojana Kolopića. Program Konferencije obuhvata razvijanje demokratskih vrednosti, toleranicje, rodne ravnopravnosti, rešavanje konflikata, kao i samnjivanje stereotipa i predrasuda koji su prisutni u lokalnim zajednicama. Učesnici će kroz ove radionice realizovati kreativne radove i nastupe, a rezultati njihovog rada biće prezentovani javnosti na svečanom zatvaranju, 24. avgusta u 20 sati u Domu Omladine u Banjaluci.

 

 

 

Objavljeno: 10/08/2012 05:22

Newsletter

Unesi podatke kako bi se upisao/la u našu emailing listu i tako ostao/la u toku sa Konferencijom mladih.
Ime i Prezime:

Grad:

Email:

Prati nas na Facebook-u


NAVIGACIJA

Copyright © 2011. kmbih.info, sva prava zadržana. Dizajnirali: Pixel Dizajn Studio.