Mreža mladih

Mreža Mladih osnovana je na Prvoj Konferenciji Mladih Bosne i Hercegovine, koja je održana u martu 2009. godine. Proširena kroz 2. Konferenciju Mladih BiH u julu 2010. godine, Mreža mladih omogućila je kontinuiranu međusobnu komunikaciju između učesnika konferencija i dalju promociju omladinskog aktivizma. 

Kako  bi se uspostavila konstantna aktivnost, pokrenuta je platforma na internet portalu www.kmbih.info  na kojoj svi učesnici mogu da naprave profil, razmenjuju ideje i iskustva i na taj način doprinesu promociji aktivizma i umetnosti među mladima kroz različite projekte. Ova platforma dostupna je članovima sa prethodnih konferencija kao i novim učesnicima koji su prošli Next Step Program. Za  koordinaciju svih aktivnosti Mreže mladih i komunikaciju sa učesnicima zaduženi su organizatori Konferencije Mladih BiH i Next Step programa. 

Mreža mladih ima za cilj podsticanje mladih iz različitih krajeva BiH na aktivnost, kreativnost, socijalizaciju, učestovanje u društvu i lokalnoj zajednici. Istovremeno, na ovaj način promovišu se vanškolski umetnički angažmani te se oslobađaju predrasude na osnovu pola, roda, etničke pripadnosti i socijalnog statusa.

 

Objavljeno: 29/07/2012 10:18

Newsletter

Unesi podatke kako bi se upisao/la u našu emailing listu i tako ostao/la u toku sa Konferencijom mladih.
Ime i Prezime:

Grad:

Email:

Prati nas na Facebook-u


NAVIGACIJA

Copyright © 2011. kmbih.info, sva prava zadržana. Dizajnirali: Pixel Dizajn Studio.